fbpx
Bulldozer

Dasar Keselamatan

PENAFIAN,DASAR KESELAMATAN ,DASAR PRIVASI
Penafian,Dasar Keselamatan dan Dasar Privasi ini diguna pakai oleh Pusat Pungutan Zakat, 189583-D dalam melindungi Keselamatan dan Integriti Maklumat dan sebarang transaksi yang dijalankan melalui Sistem / Portal kami.

1. PENAFIAN
Pusat Pungutan Zakat tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang di alami kerana menggunakan maklumat dalam portal ini.
1.2. PENGENALAN

Kami sentiasa memastikan perkhidmatan yang terbaik dan berusaha untuk memastikan semua bahan-bahan, data, komunikasi dan / atau maklumat (?Maklumat?) ditukar,didedahkan,dikongsi,disimpan atau sebaliknya digunakan,atau mana-mana transaksi yang dilaksanakan melalui sistem kami dirahsiakan dan sulit.
2.3. DATA PRIVASI, KERAHSIAAN DAN INTEGRITI

Dalam usaha untuk memastikan privasi, kerahsiaan dan integriti Maklumat yang ditukar, didedahkan, dikongsi, disimpan atau digunakan pada sistem kami dan Transaksi, sama ada ianya berasal daripada anda atau tidak, kami telah menggunakan mekanisme pengesahan, penyulitan dan pengauditan yang bertindak sebagai penghalang atau kawalan yang kuat terhadap segala bentuk penembusan sistem dan pencerobohan.

Mekanisme yang terlibat di atas adalah seperti berikut: –

1. Saluran Secure Sockets Layer (SSL) ;
2. OpenSSL dan cipher AES-256-CBCencryption;
3. Pengesahan nama pengguna dan perlindungan kata laluan;
4. Firewall

Fungsi sistem juga telah diuji dalam beberapa siri audit keselamatan, untuk melindungi dengan berkesan dan mematuhi isu-isu keselamatan, kami juga telah mematuhi proses pensijilan ISO/IEC 27001:2013 (Information Security Managment System).
3.4. PINDAAN DASAR
Sekiranya dasar privasi ini dipinda,pindaan akan dikemas kini di halaman ini.Dengan sering melayari halaman ini, anda akan dikemas kini dengan maklumat yang dikumpul, cara ia digunakan dan dalam keadaan tertentu, bagaimana maklumat dikongsi bersama pihak lain.

4.5. PAUTAN
Portal ini mempunyai pautan ke laman web / portal lain. Dasar privasi ini hanya terpakai untuk portal ini sahaja.Perlu diingatkan bahawa portal /laman web yang terdapat dalam pautan mungkin mempunyai dasar privasi yang berbeza dan pengunjung dinasihatkan supaya meneliti dan memahami dasar privasi bagi setiapportal/ laman web yang dilayari.

5.6. MAKLUMAT YANG DIKUMPUL
TIADA/ ADA Maklumat peribadi yang di simpan dan digunakan sepanjang anda melayari dan menjalankan apa-apa transaksi adalah dibawah kawalan kerahsian Data.

Hakcipta © Pusat Pungutan Zakat-MAIWP (Diuruskan oleh Hartasuci Sdn Bhd, syarikat milik penuh MAIWP). All right reserved.