RM145.12

CIMB juara Futsal Mesra Majikan 2014

Kategori: Berita Semasa Diterbitkan: 15 Mei 2014
Ditulis oleh Amiro Faizal

Setapak – Setelah mengharungi tujuh perlawanan akhirnya usaha CIMB Bank Berhad (CIMB) berbaloi apabila berjaya membawa pulang wang tunai sebanyak RM 2,000.00 setelah ditabalkan sebagai Johan bagi kejohanan Futsal Mesra Majikan 2014 kali ke-5.

CIMB telah berjaya mara ke perlawanan akhir setelah menewaskan TM pada peringkat separuh akhir dan bertemu dengan pasukan Bank Rakyat Cawangan Shamelin (Bank Rakyat) yang telah menewaskan Maybank Berhad dengan penentuan sepakan penalti setelah kedudukan terikat seri 2-2.

Pasukan CIMB bermula dengan garang apabila berjaya mendahului Bank Rakyat menerusi jaringan ketua pasukan, Mohd Arif namun Bank Rakyat tidak mudah mengalah apabila giliran mereka menyamakan kedudukan 1-1 melalui jaringan Mohd Hanif. Setelah lima minit perlawanan, CIMB dikejutkan dengan jaringan Mohd Hanif sekali lagi sekaligus mendahului 2 gol berbalas 1 namun pemain CIMB telah berjaya menghukum kelekaan pertahanan Bank Rakyat dengan menjaringkan gol penyamaan seterusnya gol kemenangan. Keputusan akhir memihak kepada CIMB 3 gol berbalas 2.

“Perlawanan pada kali ini nampak lebih sengit kerana banyak pasukan yang telah membuat persiapan yang rapi sebelum menghadapi kejohanan pada kali ini,” kata Pengurus Pasukan CIMB Bank Berhad, Mohd Fizral Nordin.

“Tahniah saya ucapkan kepada PPZ kerana berjaya menganjurkan kejohanan seperti ini dengan pengisian tazkirah dan undang-undang mengikut syariat Islam iaitu semua pemain wajib menutup aurat. Kejohanan seperti ini harus dikekalkan dan berharap akan dijadikan sebagai acara tahunan,” tambah beliau.

Keputusan penuh, CIMB tempat pertama manakala Bank Rakyat tempat kedua. Tempat ketiga dan empat masing-masing diduduki oleh Maybank dan juga TM.

Website Security Test